Benodigdheden De beschrijving heb ik van yoarra.nl.

Hiervoor gebruiken we de volgende technieken: knopen om ijzerdraad, draden toevoegen, met 16 uiteindes knopen, draden minderen.

Door met buigzaam ijzerdraad in het midden te knopen, kan je de draak in de goede vorm buigen. Voor de draakvogel hebben we 14 touwtjes, in verschillenden kleuren (ik heb 10 groen glitter 3 groen en 2 geel gebruikt.

Benodigdheden: 14 touwtjes, Een stukje buigzaam ijzerdraad van ca 40 cm. Een grote kraal, 2 eivormige foam stukjes en twee oogjes.
Werkwijze

Stap 1

We beginnen door een knoop te leggen in 4 touwtjes (2 groen glitter, 1 geel en 1 groen). Deze knoop halen we er later weer uit. Dan steek je het ijzerdraad in het midden van de 4 touwtjes (zie foto 1) en knoopt om het ijzerdraad heen met de ronde knoop.
Zorg dat de ijzerdraadjes van de snor in het donkerpaarse touwtjes geschoven zijn.

Stap 2

Knoop met een ronde knoop met 4 uiteindes ongeveer 5 cm. Voeg nu 2 groene glitter touwtjes toe. Eerst 1 en daarna nog 1. Knoop nu 2 ronde knopen. Leg nu een glitter groen touwtje dubbel in de breedte over de knoop met een stukje ijzerdraad van ongeveer 6 cm, zodat aan beide kanten 2 uiteindes en een stukje ijzerdraad hangt. Hier worden later de armpjes mee geknoopt. Knoop nu met de 8 uiteindes nog ongeveer 4 cm. Voeg nu 4 groene glitterdraden toe, 1 voor 1. Na elke toegevoegde draad is het beste een knoop te maken alvorens de volgende toe te voegen. We knopen nu met 16 uiteindes. Knoop nog ongeveer 3,5 cm. Nu leggen we weer een glitter groen touwtjes dubbel in de breedte over de knoop met een stukje ijzerdraad van ca 10 cm, zodat aan beide kanten twee uiteindes hangen en een stukje Ijzerdraad. Hier worden straks de beentjes aangeknoopt. Zorg dat de beentjes recht onder de armpjes komen. Dit kun je een beetje bijdraaien als het niet het geval is. Knoop nu nog ongeveer 2,5 cm.

Stap 3

Nu gaan we 4 groene glitters (8 uiteindes) minderen, knip het kortste touwtje zo kort mogelijk af, Maak na elke mindering 2 knopen en minder dan het volgende touwtje. Je houdt nu 8 uiteindes over, knoop hiermee nog ongeveer 4 cm rond. Minder dan opnieuw 2 touwtjes. Nu heb je 4 uiteindes. Knoop nu nog ongeveer 17 cm voor de staart. Wij hebben hier nog wel een groene en een gele en een glittergroen touwtje toe moeten voegen. Als de draadjes eerder op zijn, kun je ook eerder stoppen. In dat geval wordt de staart korter. Knip nu het ijzerdraad zo kort mogelijk af en maak nog een paar knopen. Mooi is ook als je de uiteinde nog ongeveer 3 cm met 3 uiteindes rond knoopt.

Stap 4

Neem nu 2 groene touwtjes en knip die door het midden. Met elke helft kan je dan een armpje of beentje knopen (zie foto hiernaast). Knoop nu de armpjes om het ijzerdraad ongeveer 2,5 cm, knip het ijzerdraad zo kort mogelijk af en maak dan nog 2 knopen zodat je het ijzerdraad niet meer voelt. Knip de uiteindes op een halve cm af, om het idee van handjes te krijgen. De beentjes knoop je ook om het ijzerdraad zo ongeveer 4 cm. Knip dan het ijzerdraad kort af en maak nog twee knopen. Knip ook deze uiteindes af op een halve cm om zo voetjes te maken.

Stap 5

Nu maken we het hoofdje. Schuif een kraal om de 4 touwtjes en plak de kraal vast (foto 4). Maak met de 2 eivormige foam stukjes een snavel en plak die op de kraal zoals op foto 5. Steek nu zoveel mogelijk korte stukje van de touwtjes in de kraal. Laat een paar druppen goede lijm in het gat druppen, om zo de haartjes vast te zetten. Goed laten drogen. Plak oogjes op de kraal en de draak is klaar! Nu nog alleen in de goede vorm buigen


Gemaakt door Liesbeth Kruythoff-Flohil Klik en Mail
Ontwerp door Yoarra