InhoudGroep

Peren spoom


Courgetterolletjes met krab of zalm creme.

Sardinerillettes met koriander.

Peren spoom

Benodigdheden

  • Rijpe peren
  • ½ Citroen sap
  • ½l Appelsap
  • 1 à 2 el Tequila of wodka
  • Champagne
  • 3 takjes verse munt

Werkwijze

  • Kook de stukjes peer met het citroensap, 2 blaadjes munt en de wodka op een laag vuur 15 minuten. Pureer het mengsel in de blender. Vries het in . Pureer na 2 uur de half bevroren massa om te voorkomen dat er grove ijskristallen ontstaan. Zet de massa nogmaals 2 uur in de diepvries. Voordat je het opdient even 10 minuten uit de vriezer halen. Dan schept het makkelijker.
  • Serveer mogelijkheden:
    • Doe de champagne in een glas en schep daar een bolletje ijs in. Garneer het met een blaadje munt.
    • Doe een bolletje in een glas en zet dit glas in de vriezer. Zodra de spoom geserveerd moet worden de glazen uit de vriezer en de champagne toevoegen. Eveneens garneren met een blaadje munt

Tips.

Spoom’s zijn er vele vormen.

  • Het randje van het glas kan versiert worden met wat suiker.
  • Doop het glas in ondiep water en daarna in een laagje suiker.
  • Vervolgens het glas in de vriezer leggen zodat de suiker vast vriest.
  • Voordat het glas ingevroren wordt kan een bolletje ijs in het glas gedaan worden zodat het onderin het glas blijft wanneer de champagne erop geschonken wordt

Courgetterolletjes met krab of zalm creme.

Benodigdheden

  • 1 Courgette
  • 75gr Krab of zalm
  • 1el Citroensap
  • 10cl Room
  • 1el Olijfolie
  • 3el Bieslook
  • Peper en zout

Werkwijze

  • Schaaf met de kaasschaaf dunne plakjes courgette in de lengterichting van de courgette.
    Hak de krab of zalm in kleine stukjes en houdt per amuse lepel 1 stukje wat groter ter garnering.
    Meng het de vis met de citroen, olijfolie,bieslook.
    Klop de room goed stijf.
    Meng het vismengsel met de room en breng het op smaak met wat peper en zout.
  • Draai van de courgette plakjes buisjes . Zet ze vast met een prikkertje en vul ze volledig met het mengsel.
  • Plaats de rolletjes op een amuse lepel. Strooi er wat paprika poeder over en plaats het grotere stukje vis op het rolletje.

Sardinerillettes met koriander

Benodigdheden

  • 1 blik Sardinefilets op olie
  • 75 gr Roomboter
  • ½ Citroen
  • 1 el Fromage blanc
  • Peper zout
  • tabasco

Werkwijze

  • Zorg dat de boter zacht is. Laat de sardines uitlekken en doe ze dan in een schaal.
  • Voeg het citroensap toe en prak het geheel. Spatel de zachte boter de fromage blanc en de koriander door het mengsel.
  • Breng het op smaak met peper, zout en tabasco. Zet de rilettes 15 tot 20 min in de koelkast.
  • Schep wat rilettes in een amuse lepel garneer het met een blaadje koriander of klein stukje citroenschil.