Dit is een richtlijn bij bepaalde gerechten is het anders
Vleessoort | Braad temperatuur | Gemiddelde braadtijd |
---|---|---|
Rundvlees | 180° | 45 tot 55 min per kg |
Lamsvlees | 180° | 45 tot 55 min per kg |
Varkensvlees | 170° | 55 tot 60 min per kg |
Kalfsvlees | 160° | 40 tot 50 min per kg |
Gevogelte | 180° | 40 tot 50 min per kg |
Vis | 150° | 20 tot 30 min per kg |
Voordat je eiwitten stijf kan kloppen moet er een vetvrije schaal zijn waar ze in geklopt kunnen worden. Reinig de schaal met citroen en blijf er dan vanaf , het vet van vingers is al te veel om een goed stijf eiwit te krijgen. Slim is het als het mes waar de eieren mee gebroken worden ook met citroen is gereinigd. Scheid de eiwitten van de dooiers en klop ze stijf zodat de schaal ondersteboven gehouden kan worden en het eiwit blijft zitten.
Het marineren bij de barbecue recepten is simpel, doeltreffend en zuinig.
Neem een ruime zak waar alle ingrediënten ingedaan worden. Neem een rietje en zuig de lucht uit de zak.
Leg er een knoop in.
Laat de gerechten 3 uur tot een dag van te voren marineren. Zodra het gerecht de bbq op gaat kan de zak opgeknipt worden en marinade en vlees of
vis in een kom gekieperd worden. Met de marinade wordt het gerecht regelmatig ingesmeerd.
Bij de bbq horen verse kruiden. Als je aan het werk bent is het fantastisch als je uit eigen tuin je kruiden kan halen.
De Barbecue: